+36 306336240 1201 Budapest, Vörösmarty utca 180.

Raffa Világbajnokság 2019

Dátum: 2019. március 4-11.
Helyszín: San Miguel de Tucumán | Argentína

2015 óta várják a golyósportok szerelmesei, hogy ismét megrendezzék a raffa világbajnokságot! Eljött végre ez az örömteli év, 2019-ben ugyanis Argentínában mérkőzhetnek meg a világ országainak legjobbjai.

Sok minden változott a golyósportok háza táján, erről hamarosan külön cikkben számolunk be. Addig is nézzük meg, milyen versenyszámok várhatóak, és kik a magyar delegáció tagjai.

 • Női egyéni: Szrapkó Boglár
 • Férfi egyéni: Fóti Gábor
 • Vegyes páros: Szrapkó Boglár & Fóti Gábor
 • Precíziós raffa dobás: Szrapkó Boglár & Fóti Gábor

Felkészítő edző: Lóth Ágnes

A képen: a magyar válogatott játékosai és felkészítő edzője [2019].

A delegáció tagjairól bővebben

Magyar játékosok első ízben a varsói Európa-bajnokságon vettek részt nemzetközi versenyen, 1990-ben. Ezt követően felgyorsultak az események, országszerte épültek salakos pályák, és a hazai érdeklődők számára Antonio Riva korábbi világbajnok tartott bemutatóedzéseket.

Lóth Ágnes, az idei év felkészítő edzője 1997-ben került igazán komoly és szoros kapcsolatba a golyósportok raffa szakágával, amikor is egy nemzetközi edzőtáborozás után először indult el egyéni világbajnokságon.
Ezt követően rendszeresen vett részt nemzetközi meghívásos tornákon,
Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon, egyéni és csapat számokban.
2000-ben szerzett sportoktatói képesítést a sportágban, a versenyzést azonban csak 2015-ben hagyta abba.

Legjobb eredményei:

 • női csapat Európa-bajnokság 5. helyezett
 • meghívásos női nemzetközi egyéni verseny 2. helyezett

A többszörös válogatott játékos nevéhez fűződik a 2004-ben hazánkban rendezett III. ifjúsági csapat és I. egyéni Európa-bajnokság megszervezése, számos junior és felnőtt játékos oktatása, a Magyar Golyósportok Szövetsége életében és működésében végzett kimagasló önkéntes tevékenysége.

Szrapkó Boglár, az idei VB egyéni női játékosa és a vegyes páros női tagja szülei révén már 5 évesen megismerkedett a sportággal, és folyamatosan biztosították számára a megfelelő edzésprogramot, így hazánkban jelenleg is ő a legeredményesebb ifjúsági játékos. Most már a felnőttek között versenyzik ő is, de nemzetközi sikerei továbbra is töretlenek.

Legjobb eredményei:

 • U23 egyéni nyílt Európa-bajnokság 3. helyezett
 • ifjúsági csapat Európa-bajnokság 4. helyezett
 • U21 egyéni nyílt világbajnokság 8. helyezett
 • meghívásos nemzetközi páros verseny 1. helyezett

Fóti Gábor. az idei VB egyéni férfi játékosa és a vegyes páros férfi tagja 2013-ban a curling sportágból érkezett a golyósportok akkor még amatőr játékosai közé. Rengeteg energiával és gyakorlással 1 éven belül az A liga játékosai közé küzdötte fel magát, és a következő a szezonban az országos ranglista 5. helyét szerezte meg. 2015-ben egy számára szerencsés véletlennek köszönhetően kerülhetett be a világbajnokságra készülő válogatott keretbe, ahol kedvező sorsolással és fantasztikus teljesítménnyel érte el a legjobb férfi egyéni világversenyen valaha megszerzett hazai eredményt. Azóta számos meghívásos nemzetközi versenyen és Európa-bajnokságon vett részt, tapasztalataival pedig igyekszik segíteni a fiatalabb és az amatőr hazai játékosokat is.

Legjobb eredményei:

 • férfi egyéni világbajnokság 10. helyezett
 • meghívásos nemzetközi páros verseny 1. helyezett
 • meghívásos nemzetközi staféta verseny 2. helyezett

A szintén többszörös válogatott játékos egyébként a sportág fenntartásán és népszerűsítésén egyaránt dolgozik, a Magyar Golyósportok Szövetségének aktív tagja és egyben alelnöke.

Versenyzőinknek sok sikert kívánunk, drukkolunk nektek! Hajrá magyarok!

Vissza