2023. évi VOLO Magyar Bajnokság, Paks

Egyéni kombinált, Páros kombinált

Férfi-, Női, nyílt felnőtt

Általános versenykiírás

A bajnokságok rendezője:           A Magyar Golyósportok Szövetsége

                                                A Versenybizottság feladatait Fodor Csaba látja el.

A Bajnokság a VOLO sportág országos szakági szövetségének hivatalos, országos, egyéni, páros nyílt férfi és női kategóriákban megrendezett bajnoksága.

Indulási jogosultság:          Minden pályára lépő játékosnak a mérkőzés megkezdésekor a Szövetség elnöksége által igazolt Versenyengedéllyel kell rendelkeznie (Stv. 5.par.)

Nyílt felnőtt kategória, a játékosok életkorának meghatározása nélkül.

A bajnokság időtartama:   2023. 08. 26-27.

                                               Edzési lehetőség: 2023. 08. 25 egész nap

Sorsolás: 2023. 08. 25. 21:00

                                               Kezdés: 2023. 08. 26. 08:30

A bajnokság helyszíne:     Paks, Ürgemezei strand. 7030 Paks, Táncsics Mihály utca 13.

A bajnokság célja:              A bajnokság dönt a 2023. évi Magyar Bajnokok és a dobogós helyezettek személyéről.

Versenyszámok:                  Férfi-, női egyéni, páros kombinált játék

Nevezés:                                A versenyekre a lebonyolítás pontos tervezéséhez előnevezés szükséges! A nevezési díjat elindulás nélkül is meg kell fizetni! A nevezésnél kérjük feltüntetni, hogy mely versenyszámokban kíván, kívánnak részt venni. Páros játék esetén kérjük a páros tagjait megnevezni. Nincs nemek közti megkülönböztetés, azonos neműek és vegyes összetételű párosok is indulhatnak.
A verseny kezdési időpontja előtt 48 órával lehet következmények nélkül lemondani az indulást, de azt csak a szövetség e-mail címére eljuttatott jelzéssel.

Nevezés felület:                   A szövetség e-mail címén való regisztrálással.

Nevezési díj:                                   3000 Ft / fő

Nevezési határidő:              2023. 08. 21. 23.00 óra

A bajnokság lebonyolítása:

Egyéni kombinált játék:

Nevezési létszámtól függően 3-4 fős csoportok kerülnek kialakításra. Minden csoport első helyét kiemelt versenyző foglalja el a 2021-es Magyar bajnokság helyezései és az elnökség jóváhagyása alapján. A csoportok végeredménye körmérkőzés alapján dől el. A csoportok első két helyezettje tovább jut a negyeddöntőbe, kevesebb induló esetén az elődöntőbe. A pontos lebonyolítás a nevezési határidő lejárta után lesz meghatározva. 6 főnél kevesebb nevező esetén a Magyar Kupa bajnoki cím sorsa körmérkőzés alapján dől el. A játék 8 menetig tart, melyben menetenként az egyik fél mindig gurít, a másik mindig dob. Egy versenyző 4 golyóval játszik.  A mérkőzést az nyeri, aki a 8-dik menet végére több pontot szerez. Döntetlen esetén két kiegészítő játékmenetet kell játszani, de már csak egyénenként 2 golyóval. Addig kell így folytatni a mérkőzést, amíg a döntetlen már nem áll fenn.

Páros kombinált játék:

Nevezési létszámtól függően 3-4 fős csoportok kerülnek kialakításra. A csoportok végeredménye körmérkőzés alapján dől el. A csoportok első két helyezettje tovább jut a negyeddöntőbe. A pontos lebonyolítás a nevezési határidő lejárta után lesz meghatározva. Amennyiben bármelyik csapat valamely tagja nő vagy ifi játékos, a női pályaméretek szerint zajlik a mérkőzés. A páros tagjai egyenként 3 – 3 golyóval játszanak (összesen 6 golyó/ páros). A játék 8 menetig tart, melyben menetenként az egyik csapat mindig gurít, a másik csapat mindig dob. A mérkőzést az a csapat nyeri, amelyik a 8-dik menet végére több pontot szerez. Döntetlen esetén két kiegészítő játékmenetet kell játszani. A kiegészítő menetben a párosban játékosonként 1 – 1 golyóval. Sorsolás után a sorsolás nyertese dönthet, hogy először gurít vagy dob, majd kidobja a pallinót. Addig kell így folytatni a mérkőzést, amíg a döntetlen már nem áll fenn.

Díjazás:                     A Magyar Bajnokság első helyezettjei kupa és érem, 2-3. helyezettjei érem díjazásban részesülnek.

Egyebek:                   A mérkőzésekre sportorvosi igazolás nem szükséges, a versenyeken mindenki a saját felelősségére vesz részt!

                                    A Versenybizottság az adott versenyhelyzetre való tekintettel a lebonyolítási formát megváltoztathatja!

❖   ❖   ❖   ❖   ❖

További információ:                      Magyar Golyósportok Szövetsége

                                                           E-mail: golyosportok@gmail.com

                                                           A Versenybizottság elnöke:           Fodor Csaba

                                                                                                          Mobil: 0630/6551719

Budapest, 2023. 08. 07

Sportszerű versenyzést kívánunk minden résztvevőnek!