2023. évi Volo Magyar Kupa

2023. évi VOLO Magyar Kupa

Egyéni kombinált, Páros kombinált, Férfi-, Női Magyar Kupa

nyílt felnőtt

Általános versenykiírás

A bajnokságok rendezője:   A Magyar Golyósportok Szövetsége

                                                A Versenybizottság feladatait Fodor Csaba látja el.

A Bajnokság a VOLO sportág országos szakági szövetségének hivatalos, országos, egyéni, páros nyílt férfi és női kategóriákban megrendezett bajnoksága.

Indulási jogosultság:             Minden pályára lépő játékosnak a mérkőzés megkezdésekor a Szövetség elnöksége által igazolt Versenyengedéllyel kell rendelkeznie (Stv. 5.par.)

Nyílt felnőtt kategória, a játékosok életkorának meghatározása nélkül.

A bajnokság időtartama:     2023. 06. 15-18.

Sorsolás: 2023.06.15. 20:00 (Egyéni és páros játékra)

Kezdés: 2023. 06. 15. 17:00 Precíziós játék

                                               Kezdés: 2023.06. 16. 08:30 Egyéni és páros kombinált játék

A bajnokság helyszíne:        Terény, FT Bocsa pálya

A bajnokság célja:                A bajnokság dönt a 2023. évi Magyar Kupa győztesek és dobogós helyezettek személyéről.

Versenyszámok:                     Férfi-, női egyéni és páros kombinált játék

Nevezés:                                 A versenyekre a lebonyolítás pontos tervezéséhez előnevezés szükséges! A nevezési díjat elindulás nélkül is meg kell fizetni! A nevezésnél kérjük feltüntetni, hogy mely versenyszámokban kíván, kívánnak részt venni. Páros játék esetén kérjük a páros tagjait megnevezni. Nincs nemek közti megkülönböztetés, azonos neműek és vegyes összetételű párosok is indulhatnak.
A verseny kezdési időpontja előtt 48 órával lehet következmények nélkül lemondani az indulást, de azt csak a szövetség e-mail címére eljuttatott jelzéssel.

Nevezés felület:                      A szövetség e-mail címén való regisztrálással.

Nevezési díj:                          3000 Ft / fő

A bajnokság lebonyolítása:

Egyéni kombinált játék:

Nevezési létszámtól függően 3-4 fős csoportok kerülnek kialakításra. Minden csoport első helyét kiemelt versenyző foglalja el a 2021-es Magyar bajnokság helyezései alapján. A csoportok végeredménye körmérkőzés alapján dől el. A csoportok első két helyezettje továbbjut a negyeddöntőbe, kevesebb induló esetén az elődöntőbe. A pontos lebonyolítás a nevezési határidő lejárta után lesz meghatározva. 5 főnél kevesebb nevező esetén a Magyar Kupa bajnoki cím sorsa körmérkőzés alapján dől el. A játék 8 menetig tart, melyben menetenként az egyik fél mindig gurít, a másik mindig dob. Egy versenyző 4 golyóval játszik.  A mérkőzést az nyeri, aki a 8-dik menet végére több pontot szerez. Döntetlen esetén két kiegészítő játékmenetet kell játszani. A kiegészítő menetben 2 golyóval játékosonként. Sorsolás után a sorsolás nyertese dönthet, hogy először gurít vagy dob, majd kidobja a pallinót. Addig kell így folytatni a mérkőzést, amíg a döntetlen már nem áll fenn. A pallinót felváltva gurítják ki a játékosok.

Páros kombinált játék:

4 db 3-as csoport kerül kialakításra. A csoportok végeredménye körmérkőzés alapján dől el. A csoportok első két helyezettje továbbjut a negyeddöntőbe. A pontos lebonyolítás a nevezési határidő lejárta után lesz meghatározva. Amennyiben bármelyik csapat valamely tagja nő vagy ifi játékos, a női pályaméretek szerint zajlik a mérkőzés. A páros tagjai egyenként 3 – 3 golyóval játszanak (összesen 6 golyó/ páros). A játék 8 menetig tart, melyben menetenként az egyik csapat mindig gurít, a másik csapat mindig dob. A mérkőzést az a csapat nyeri, amelyik a 8-dik menet végére több pontot szerez. Döntetlen esetén két kiegészítő játékmenetet kell játszani. A kiegészítő menetben a párosban játékosonként 1 – 1 golyóval. Sorsolás után a sorsolás nyertese dönthet, hogy először gurít vagy dob, majd kidobja a pallinót. Addig kell így folytatni a mérkőzést, amíg a döntetlen már nem áll fenn. A pallinót felváltva gurítják ki a csapatok.

Preciziós játék:

A nemzetközi szabályok alapján történik. A selejtezőben minden versenyző 2 sorozatot dob. A két sorozatban összesen elért pontszám alapján az első 4 versenyző jut a döntőbe, ahol 1 újabb sorozat alapján döntik el a helyezéseket. A selejtezőben elért egyenlő pontszám esetén a nemzetközi szabályzat szerint új sorozatot kell kezdeni, amit az ún. aranypontig kell folytatni.

Díjazás:                      A Magyar kupa első három helyezettje kupa és érem díjazásban részesül.

Egyebek:                    A mérkőzésekre sportorvosi igazolás nem szükséges, a versenyeken mindenki a saját felelősségére vesz részt!

                                    A Versenybizottság az adott versenyhelyzetre való tekintettel a lebonyolítási formát megváltoztathatja!

v   v   v   v   v

További információ:            Magyar Golyósportok Szövetsége

                                                           E-mail: golyosportok@gmail.com

                                                           A Versenybizottság elnöke:   Fodor Csaba

                                                                                                          Mobil: 0630/6551719

Budapest, 2023.06.10.

Sportszerű versenyzést kívánunk minden résztvevőnek!